blauwe anemoon gorinchem wereldkankerdag

 

De Blauwe Anemoon in Gorinchem:
Inloophuis op Wereldkankerdag

De Blauwe Anemoon in Gorinchem

Morgen is het Wereldkankerdag. Een dag om even stil te staan bij de afschuwelijke ziekte die 1 op de 3 Nederlanders op een gegeven moment raakt. Heb jij of heeft één van je naasten (te maken met) kanker, dan is er een plek in Gorinchem waar je terecht kunt voor afleiding of steun: De Blauwe Anemoon.

Op Wereldkankerdag is de Blauwe Anemoon een ontmoetingsplek voor mensen met kanker. Ook organiseert het inloophuis activiteiten voor mensen die juist even niet met kanker bezig willen zijn: een creatieve workshop, wandel- en fietstochten, yoga en cursussen. Er is een lunch en livemuziek. Het inloophuis vraagt om een inschrijving, maar indien er morgen geen plaats meer zou zijn, neem dan een kijkje in hun agenda. Er worden de komende tijd nog veel méér activiteiten georganiseerd. Want ook al heb je een vorm van deze vreselijke ziekte, er zijn redenen genoeg om nog volop van het leven te genieten: Luister bijvoorbeeld maar eens naar lotgenoot Ton den Breejen

 

Voor iedereen

Het inloophuis verwelkomt naast patiënten ook naasten, nabestaanden of mantelzorgers. Heb je ooit kanker gehad (of ken je iemand die inmiddels is genezen) en heb je behoefte in contact te komen met anderen? Op de voorpagina van de Blauwe Anemoon staat in koeienletters: “Onvoorwaardelijk welkom”.

In onderstaande video leggen bezoekers van inloophuizen uit wat voor troost zij putten uit hun bezoekjes.

 

 

Eén vrouw doet graag mee aan yoga om haar “eigen lichaam weer te leren kennen”. Een man wint graag een stukje “zelfregie” terug, want als je kanker hebt lever je daarop in, vertelt hij.

Heb je dus behoefte aan sociale ondersteuning of afleiding, overweeg dan om de Blauwe Anemoon eens te bezoeken. Dat hoeft niet alleen: Neem vooral een vriend(in) of familielid mee, als je dat fijner vindt.

Op YouTube vinden we een impressie van de Anemoon uit 2012. Daarin is oprichtster Renske Gill ook nog aan het woord. Zij overleed in 2014.