Evenementen in Gorinchem: april 2022

Evenementen in Gorinchem: april

De agenda’s van evenementlocaties stromen weer vol. Het voelt steeds minder onwennig om evenementen zonder toegangsbewijs bij te mogen wonen. Ook de Gorkumse evenementenhal leeft dit voorjaar weer op. Om jou te voorzien van een indruk van de activiteiten deze maand, loop ik alle resterende items op het programma kort langs.

Safety First

12-14 april: Worksafe

Haal dat veiligheidsvest maar uit de kast, want bij Worksafe draait het om veiligheid in de werkomgeving. Alles van de extremen – beveiliging tegen ontploffingen en de preventie van rampen – tot de kleinere, alledaagse veiligheidsmaatregelen zoals veiligheidskleding, een bespreking van de toekomst van fabrieksveiligheid of het werken met apps als MijnStoringsMelder.

12-14 april: Maintenance

Tegelijkertijd gaat het evenement Maintenance van start. Het gaat hand in hand met Worksafe: waar Worksafe een veilige werkwijze belicht, onderstreept Maintenance het belang van goed industrieel onderhoud. Want preventie is minstens zo belangrijk als calamiteitenbestrijding. Misschien nog wel belangrijker.

Recreation Second

19-21 april: Auto Prof

‘Het vak- en kennisevent voor de automotive branche.’ Dat is Auto Prof. Professionals uit de branche geven kennistalks, je kunt er je zakelijke netwerk verbreden en productdemonstraties bekijken. Je vindt er garagehouders, dealers, handelaars en andere aan de branche gerelateerde bedrijven. Op de voorpagina van het evenement prijken de trotse woorden ‘75% van de bezoekers wil de beurs in 2022 opnieuw bezoeken’.

Auto Prof Gorinchem

Gaat jouw hart hier sneller van kloppen? Overweeg Auto Prof Gorinchem een bezoekje te brengen!

21 april: Inspiratiedag Renovatie

Houd je je bezig met de “fikse opgave” waarvoor de bouwmarkt tegenwoordig staat, dan wacht de Inspiratiedag Renovatie deze maand op jou. Per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen minimaal energielabel C hebben. Daarom staan onderwerpen als duurzaamheid en innovatieve materialen dit jaar centraal: maar het scala aan onderwerpen is omvangrijk. Exposanten en sprekers helpen je met alle actuele kwesties omtrent renovatie anno 2022. Dat gebeurt in brede zin: “Woningen, zorginstellingen, onderwijs- en utiliteitsgebouwen passeren de revue.”

23 april: Dutch Knife Exhibition

Hoewel de online beschrijving van de Dutch Knife Exhibition beknopt is, spreekt de naam al boekdelen. Ben je geïnteresseerd in kleine messen, grote messen en alle mesachtigen daar tussenin, dan is dit in april jouw place to be. Op deze pagina vind je een omvangrijke lijst met daarin de aanwezige exposanten. Een tip: neem contant geld mee, want niet elke exposant accepteert elektronische betalingen.


30 april-1 mei: Heroes Made in Asia

Vorig jaar schreef ik ook al een blog over deze Aziatische popcultuurbeurs. Op de voorpagina van het evenement prijkt een grote aftelling naar het moment waarop je je weer kunt verdiepen in allerlei kleurrijke activiteiten. Samen gamen, gasten horen speechen, cosplay bekijken, merchandise kopen of manga tekenen horen daar allemaal bij.

Bekijk hieronder een sfeerimpressie van Heroes Made in Asia die Gorkum TV vorig jaar maakte.

Maatschappelijk Verantwoord

27 april: MBuma

Recreatieve evenementen in Gorinchem genoeg, maar ook events met een ‘serieuze’ insteek worden ondergebracht in de hal. Drie dagen vóór de aanvang van Heroes Made in Asia is de evenementenhal nog geen terra manga, maar een stevige vertrekbasis van het zendingswerk van Mbuma. De gereformeerde zendelingen ontfermen zich over meerdere projecten in Zimbabwe. Denk aan ziekenhuizen, weeshuizen en scholen. Op het evenement spreken voornamelijk predikanten. Je kunt ook een gratis maandblad aanvragen om meer te weten te komen.

Meer evenementen?

Kijk voor de volledige agenda van evenementenhal Gorinchem in hun online agenda. In mei vinden onder andere het Maritime Industry event én de Van Aerle Snuffelmarkt plaats. Over een eerdere editie van de Snuffelmarkt verscheen eerder dit jaar ook een blog.