Gemeenteraadsverkiezingen Gorinchem debat

 

Gemeenteraadsverkiezingen Gorinchem 2022
Gorkummer centraal

Gemeenteraadsverkiezingen Gorinchem 2022

Woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen van Gorinchem weer van de partij. De laatste verkiezingen vonden plaats in 2018, pre-corona. Voor velen zal dat nu bijna aanvoelen als een prehistorisch tijdperk – of een utopie waarnaar we reikhalzend terugverlangen.

En sommigen zullen zich afvragen: Weer een debat? Wordt dit niet weer gewoon een poppenkast met dooddoeners? Nee. Wat dit debat kenmerkt is het uitgangspunt: en dat uitgangspunt is “Wat vindt de Gorkummer zelf belangrijk?” De afgelopen weken is Gorkum TV met een camera de straat op gegaan om Gorkummers te vragen wat zij nu écht belangrijk vinden. Hun antwoorden op die vraag – de onderwerpen die zij belangrijk vinden – leggen we aan deelnemende partijen voor.

Hoewel Doekle Terpstra het debat in de praktijk zal begeleiden als gespreksleider, is het dus de Gorkummer zélf die het programma bepaalt.

 

Verkiezingsdebat Peeriscoop

Op woensdag 9 maart organiseren we van 20:00 tot 21:45 een belangrijk verkiezingsdebat voor de inwoners van Gorinchem in (en in samenwerking met) Theater Peeriscoop. Daarin debatteren deelnemende partijen over verschillende relevante en actuele stellingen die de revue zullen passeren.

Dit is de link naar de livestream voor de Gemeenteraadsverkiezingen van Gorinchem van 2022: bookmark hem alvast!

 

 

De deelnemers worden via deze link vanaf 20:15 aan je voorgesteld. Fred Delfgaauw spreekt namens Peeriscoop: “Wij zijn er blij mee dat alle partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zich hebben aangemeld en Doekle Terpstra het debat als gespreksleider zal modereren.”

Invulling van de avond

Zoals eerder aangegeven is Gorkum TV de afgelopen weken met een camera de straat op gegaan om Gorkummers te vragen wat zij belangrijke onderwerpen vinden. De vragen die Gorkummers stelden leggen we op 9 maart aan deelnemende partijen voor. Zij worden gevraagd om vóór of tegen te zijn en we nodigen de fractievoorzitters uit om met elkaar in debat te gaan. Het wordt dus een debat waarin we juist die issues tackelen die voor de inwoners van Gorinchem belangrijk zijn.

Doekle Terpstra modereert het debat als gesprekleider en Peter Blanker vat de avond samen met een ‘live geschreven’ slotlied.

“We hopen dat het een dynamische en verhelderende presentatie wordt voor iedereen die zich nog afvraagt op wie te stemmen. Maar ook voor wie een beter beeld wil krijgen waar de partijen voor staan,” aldus Cees Lagendijk (Gorkum TV).

Na 9 maart kun je het debat op je gemak terugkijken via de website van Peeriscoop of natuurlijk gewoon hier, op ons eigen platform.

 

Telt mijn stem wel mee?

Heb je de kanalen van Gorkum TV de afgelopen tijd in de gaten gehouden, dan heb je gemerkt dat we de verkiezingen – en jouw bijdrage daaraan – ontzettend belangrijk vinden.

Zo legden we in onderstaande video kort en helder uit waarom jouw stem écht meetelt.

 

 

Een stem wijzer

Wijzer worden met betrekking tot je eigen standpunten? Het is begrijpelijk als je nog niet goed weet wat je wil gaan stemmen, al helemaal als je doorgaans niet zo betrokken bent bij politieke ontwikkelingen. Daarom maakt Gemeente Gorinchem het je makkelijk met de nieuwe StemWijzer. Heb je over een bepaalde kwestie geen mening, dan geef je dat gewoon aan. Het is geen toets.

Bewapend met het aankomende debat én de StemWijzer heeft elke Gorkummer straks een duidelijk idee van zijn of haar stemrichting. Leuker kunnen we de gemeenteraadsverkiezingen in Gorinchem dus maken – en makkelijker ook.

 

Je verder verdiepen in relevante Gorkumse kwesties die deze verkiezingen voor jou een rol kunnen spelen? Lees bijvoorbeeld ook de blogs over vluchtelingen in Gorinchem of de situatie omtrent De Nieuwe Doelen.