Van hardlopen in Gorinchem naar Roparun: Team 71

 

Van hardlopen in Gorinchem naar de Roparun

Team 71 naar de Roparun!

Hardlopen in Gorinchem? Wat dacht je van hardlopen van Parijs of Bremen naar Rotterdam?

Dat is precies wat het splinternieuwe Team 71 uit Gorinchem gaat doen. Het nieuwe Gorkumse team bestaat uit leden die ieder al ervaring hebben met de Roparun. Met gebundelde kracht brengen zij in het Pinksterweekend van 4 tot 6 juni een bedrag over de finish. Hopelijk een mooi bedrag.

Weet je niet wat de Roparun precies is? Op zijn website deelt het team een handige animatievideo met een beknopte maar heldere uitleg.

Activiteiten

Wees niet verbaasd als je het team de komende maanden tegenkomt in Gorinchem. Teamcaptains Niels den Ottelander en Bas van Andel (beide terug te vinden op hun teamledenpagina) kondigen aan:

“Onze lopers trainen iedere week en nu het weer kan gaan we dat zoveel mogelijk samen doen … Ook zullen we nog een paar keer met het hele team trainen waarbij een bus met chauffeurs en de fietsers de lopers begeleiden. Het is belangrijk om te oefenen hoe het straks tijdens de Roparun zal gaan.”

Via verschillende wegen gaat het team proberen geld op te halen om Stichting Roparun te steunen. Ben je onderdeel van of ken je een bedrijf dat geïnteresseerd is in het leveren van een bijdrage? Tegen een vergoeding kunnen teamleden van het team jou komen helpen met je georganiseerde activiteiten. Het team is bovendien van plan om de komende weken ook zelf “leuke en lekkere verkoopacties” te houden, aldus Bas van Andel.

Vestingloop

Het team is zeker niet vies geworden van het hardlopen in Gorinchem. Ook bij de Vestingloop op 6 maart zal het team aanwezig zijn. Naast lopers bestaat het aanwezige deel van het team ook uit chauffeurs, fietsers en ondersteuners van het basiskamp. Teamwork makes the dream work. Ze werken bijvoorbeeld als verkeersregelaar of bemannen de waterpunten voor de lopers. De lopers die over de finish komen worden ook door hen ontvangen.

 

“De organisatie beloont de inzet van het team met een mooie financiële vergoeding, dus zo helpen we elkaar!”

 

Meer weten

Meer weten over het Gorkumse Team 71? Bezoek hun website of Facebookpagina. Hoewel hun Instagrampagina nog niet online is, zit die er ook zeker aan te komen. Houd ze in de gaten!

 

Geïnteresseerd in sport? Bekijk hieronder aflevering 1 van onze eerste aflevering van Sporten met Maikel!