Koningsdag Gorinchem 2022

Koningsdag Gorinchem: 2022

Koningsdag Gorinchem

De koning was dit jaar 20 jaar getrouwd. Een bijzonder jaar, dus, waarin werd teruggeblikt op zijn huwelijk en de rest van zijn leven samen met Máxima. Als Nederlanders krijgen we weer volop de mogelijkheid om dat leven te vieren, op onze eigen manier. Na de afschaffing van alle coronamaatregelen genieten we weer volop van sociale activiteiten. De evenementenhal in Gorinchem opent haar deuren weer voor al het publiek. Dit jaar lijkt de Groenmarkt de ‘place to be’ te zijn op Koningsdag in Gorinchem.

Kleedjesmarkt in de binnenstad

De kinderkleedjesmarkt start al om 8:00 uur in de binnenstad, in de Arkelstraat, de Langendijk, de Burgstraat, de Hoogstraat en de Gasthuisstraat. Er zijn dit jaar vast weer genoeg pareltjes te vinden!

Aubade in de Grote Kerk

De aubade (het ‘morgenlied’) start op Koningsdag om 10:15 in de Grote Kerk. Een aubade op Koningsdag is een Nederlandse traditie: het idee is dat het volk de koning ‘toezingt’.

Wist je dat… Arjan Versluis tijdens de aubade op Koningsdag in 2022 door burgemeester Melissant werd benoemd tot stadsorganist.

Groenmarkt

De Groenmarkt is volgens de planning deze Koningsdag de place to be. Vanaf ongeveer 11:00 kun je daar deelnemen aan allerlei sport- en spelactiviteiten. Geniet van de lekkere hapjes en drankjes bij de foodtrucks op het horecaplein. Op het muziekpodium spelen lokale artiesten ons de avond in – tot een uur of 23:00. Van 11 tot 11 is er op de Groenmarkt dus meer dan genoeg te beleven.

Kofferbakverkoop in Arkel

Ben je meer van het gevlooi en gesnuffel, dan kun je in de regio ook terecht voor een kofferbakverkoop. In Arkel kun je daarvoor van 09:00 tot 12:00 terecht op Plein 983.

Koningsnacht

Op zoek naar een plek om Koningsnacht met een borrel te vieren? Je bent welkom bij lokale gezellige kroegen zoals ‘t Uyltje. Op 14 april was Koningsnacht 2022 daar echter al bijna uitverkocht!

Cupkings

Misschien blijf je liever thuis op Koningsdag. In dat geval geniet je misschien graag van overheerlijke zelfgebakken ‘Cupkings’. Loraine liet in 2020 in ‘De lekkere keuken’ zien hoe je die in een mum van tijd op tafel zet. Hmmm! Bekijk de aflevering hieronder.