Lunch in Gorinchem met Broodje Gorkum

 

Lunch in Gorinchem?
Neem een Broodje Gorkum!

Lunch in Gorinchem?

Je woont of werkt in de stad en je maag begint rond een uur of 12 alweer te rommelen. Tijd om op zoek te gaan naar een plek om eens lekker te genieten van een goede lunch in Gorinchem. Dat gevoel kenden twee van onze presentatoren ook. In 2017 en 2018, om precies te zijn, in het item Broodje Gorkum. Laat hun ervaringen met lunchrooms in de stad jou inspireren, de volgende keer als je weer eens wat lekkers op gaat snorren.

Eenmalige reünie!

En dat hoeft niet alleen maar aan de hand van oude afleveringen! Binnenkort nemen ze hun eetlust (en goede humeur) namelijk weer mee naar de Gorkumse binnenstad om de buurt nog één keer onveilig te maken. Als ode aan het vijfjarig bestaan van Gorkum TV, just like old times, komt er eenmalig weer een aflevering van Broodje Gorkum. Dat wordt vast en zeker smullen.

Broodje Gorkum: 2017

In de zomer van 2017 gingen Remie en Henry voor de eerste keer samen op pad om een breed assortiment aan Gorkumse broodjes te proeven. Het concept is simpel: onze twee presentatoren bezochten allerlei leuke lunchrooms om een lekkere lunch in Gorinchem te nuttigen. Eén van de twee bestelde steeds een broodje naar keuze, de ander liet zich verrassen door de keuken. Henry vertelde Remie dan wel eens over het geschiedenis van het historische pand waarin ze zich bevonden. Remie was op zijn beurt wel eens bezorgd over het aantal vezels of eiwitten dat wel of niet in zijn broodje zat.

Kijkers van het item mochten vervolgens stemmen op hun favoriete broodje; de lunchroom die het beste broodje serveerde, werd de grote winnaar.

Zo mochten ze in de eerste aflevering meteen genieten van een verse lunch bij De Gasterij.

En ja hoor: deze lunchroom werd door kijkers van Broodje Gorkum bekroond tot winnaar van het eerste seizoen!

Broodje Gorkum: 2018

Een jaar later, in de zomer van 2018, was het weer raak. De magen van de twee heren begonnen weer eens te knorren. Nu was het af en toe ook tijd voor de belangrijke levensvragen. Aangekomen bij de Hoofdwacht stelt Henry de diepgaande vraag: “wat was de mooiste tijd van jouw leven?” Als dat geen memorabel gesprek wordt…

Uiteindelijk was het echter lunchroom Proeverz die de hoofdprijs in de wacht sleepte. De hoofdprijs was uiteindelijk niets dan de eretitel, maar goed, die is ook wat waard. Gelukkig wonnen ze in 2020 ook een échte prijs: ze werden namelijk de Beste Lunchroom van Nederland.

Terugblik & toekomst

Maar hoewel het leuk is om terug te blikken op items die zijn geweest, maakt het ons alleen maar enthousiaster over items die nog zullen komen. Ga eens langs bij de winnaars van de twee seizoenen van Broodje Gorkum (De Gasterij of Proeverz) of één van de andere lunchrooms, die ook zeker heerlijke broodjes op tafel zetten.

Houd onze socials in de gaten voor de aller-allerlaatste aflevering van Broodje Gorkum.

In één van de meest beroemde crossovers in de cinematische geschiedenis van Gorkum gingen Remie & Henry ook eens langs bij Lorraine in De Lekkere Keuken!