middelbare school gorinchem kiezen

 

Opvang & Onderwijs: Jouw (middelbare) school in Gorinchem

Opvang & Onderwijs

Elke ouder wil de beste school kiezen voor zijn of haar kind: jij ook.

Maar in een tijd waarin geen kuchje meer onschuldig is en geen evenement zeker doorgaat, is er houvast nodig. De scholen gaan continu dicht, maar het beslissingsproces gaat ook door: waar gaat mijn kind straks naartoe, na de basisschool, en waarom daarnaartoe? Als je onderdeel uitmaakt van ‘Generatie Nul Fouten‘, kun je het je dan veroorloven om je kind de verkeerde kant op te sturen? (En bestaat dat eigenlijk, een ‘verkeerde kant’?)

Geen zorgen. De schoolcarrière van jouw kinderen kent een rode draad. Een database waarin je elk evenement ook in deze onrustige tijd gewoon kunt terugvinden. Volg hem op het platform Opvang & Onderwijs van GorkumTV.

Wat bevat het platform?

  • Een handige kaart met alle kinderopvang- en schoollocaties in Gorinchem en omgeving;
  • Een opsomming en uitgebreide beschrijving van alle regionale aan de basis- en middelbare school gerelateerde activiteiten, inclusief speciaal onderwijs;
  • Onderscheid tussen evenementsoorten, zoals open dagen, activiteiten en informatie- en inschrijfmomenten.

Let op: op 2 februari al meerdere evenementen

Op zoek naar een geschikte middelbare school in Gorinchem? Op 2 februari worden (onder voorbehoud) drie verschillende evenementen georganiseerd. Het Fortes Lyceum organiseert de Expeditie Fortes Talent, waar je een middag lang (14:30-16:30) een ‘talent’ komen uitproberen: het college werkt namelijk met “talent-ontwikkelprogramma’s”. Bij het Omnia College kun je op dezelfde dag (vanaf 14:00 uur) koken, timmeren of andere technische vaardigheden polijsten. Is het Camphusianum meer jouw ding, dan kun je daar van 20:00 tot 22:00 terecht om een voorlichtingsavond bij te wonen.

Houd deze – en nog veel meer – evenementen handig bij in de evenementenlijst van Opvang & Onderwijs.

Prioriteiten en factoren

Elke schoollocatie heeft zijn eigen voor- en nadelen, en allemaal tellen ze mee in je overwegingen. Dus ga je voor die school in de buurt, of die ene verder weg die een stuk verder fietsen is, maar ook net wat geschikter voor jouw kind?

Er zijn veel factoren om te overwegen: de persoonlijkheid van je kind, praktijkonderwijs (vmbo), algemeen onderwijs (havo) of voorbereidend wetenschappelijk onderwijs (vwo). Een openbare, bijzondere (bijv. een protestants-christelijke) of speciale school. Alle andere unieke kenmerken van de scholen in jouw regio waar je misschien een sterke of helemaal geen mening over hebt.

Dat keuzeproces pakt voor iedereen anders uit, maar er zijn wel een paar veel voorkomende adviezen. Bijvoorbeeld: Oriënteer je op tijd (het liefst al in groep zeven, en anders zo vroeg mogelijk in groep acht) en trek je niet ál te veel aan van het schooladvies. Die wordt vaak tenminste deels gebaseerd op de eindtoets, en dat is slechts een momentopname. Het eindresultaat kan de ene dag lager of hoger uitvallen dan het de volgende dag geweest zou zijn. Luister daarom vooral naar je eigen boerenverstand – en naar je onderbuikgevoel.

 

En als je niet meer in het klaslokaal zit, maar ervóór wil staan, is er natuurlijk ook nog de Vacaturebank met (onder andere) functies in het onderwijs.

 

Bekijk hieronder een handige uitleg in videovorm over het platform Opvang & Onderwijs.