Pasen Gorinchem 2022

Pasen in Gorinchem 2022

Paasactiviteiten 2022

Wat voor de één een herdenking is van de verrijzenis van Christus uit de dood, is voor de ander ‘gewoon’ een leuke gelegenheid om uitgebreid te ontbijten en paaseitjes te zoeken. Ook voor die laatste groep is er dit jaar met Pasen in Gorinchem genoeg te beleven. Zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Weet je nog niet wat je op Eerste Paasdag (zondag 17 april) en Tweede Paasdag (maandag 18 april) gaat doen, laat je dan inspireren door de hierop volgende Gorkumse paasactiviteiten. Er is helaas geen Paasmarkt, maar dat betekent zeker niet dat er niet genoeg andere leuke activiteiten zijn!

17 april: Filmontbijt

Theater De Nieuwe Doelen en Theater ’t Pand zijn dit jaar beide de setting voor een gezellig Filmontbijt. De ochtend vangt aan om 10:00 met een verrukkelijk paasontbijt in Café ’t Gelagh. Daarna is in De Nieuwe Doelen de film ‘The Pink Cloud’ te zien en in ’t Pand ‘Sun Children’. Rond enen lopen de films af en kun je rustig genieten van je Eerste Paasmiddag.

18 april: Carbootsale

Ben je het type avonturier dat geregeld bij de Snuffelmarkt te vinden is, dan valt deze Paasactiviteit misschien meer binnen jouw kader van interesse. Op Tweede Paasdag kun je tussen 10 en 4 lekker ‘vlooien’ bij de Carbootsale. Kam kofferbakken uit voor leuke spulletjes, of slenter langs wel 100 kramen. Wel even vijftig cent betalen (als je ouder bent dan 12), maar dan mag je ook gratis parkeren.

16-18 april: Driedaags Foodtruckfestival HOPPAAA!

Het driedaagse Foodtruckfestival HOPPAAA! vindt dit jaar plaats op Buiten de Waterpoort ten tijde van de Paasdagen. Foodie of niet, voor bijna elke fijnproever is er wat nieuws te ontdekken. Met op hout gestookte pizza’s, Mexicaans, Grieks, oud-Hollands eten en meer is er genoeg te knabbelen. Ben je meer een drinker dan een eter, dan kun je genieten van veel soorten cocktails, wijn en speciaalbier. Je hoeft alleen genoeg geld mee te nemen voor alle versnaperingen, want entree is gratis.

In de video hieronder kondigen Leroy en Dunya het Foodtruckfestival aan!

6-18 april: Paaseieren zoeken voor kids

Fijnproevers (en -drinkers) zijn niet de enigen die deze Paasdagen Buiten de Waterpoort rondhangen. Voordat het foodtruckevenement ook maar gaat beginnen, maandag 18 april, is de paashaas namelijk al langs geweest. En hij heeft overal eieren verstopt, speciaal voor alle kids. Meezoeken? Ga om 12:30 naar de grote tent op het terrein.

Fijne paasdagen!

Op 18 april belooft het een hele gezellige dag te worden op Buiten de Waterpoort, maar ook de andere activiteiten zijn zeker de moeite waard. Maar of je deze Eerste en Tweede Paasdag nu wat gaat ondernemen of niet, ik wens je hoe dan ook hele plezierige – of rustgevende – dagen.

Tip: ben je van plan dit Paasweekend ook eens lekker voor de buis te kruipen, overweeg dan de aflevering over Gorinchem in ‘Hier zijn de Van Rossems’ te kijken!

 

Maak je graag zelf een lekker Paasontbijt en ben je wel een zoetekauw? Misschien zijn deze heerlijke Ontbijtpancakes van Loraine wel wat voor jou! Eén van de twee recepten is zelfs geschikt voor vegans, dus ook zonder (paas)eieren geniet je van een lekkere Paasochtend.