Verhalen over Gorinchem: Storytrails

Verhalen van Gorinchem: Storytrail

Verhalen van Gorinchem

De website van Storytrail opent met de zin: “De verhalen van Gorinchem sleuren je mee.”

De geschiedenis van Gorinchem vertelt met geuren en kleuren, met drama waar GTST jaloers op zou zijn, plot twists waar je ’s avonds nog wakker van zult liggen. En allemaal waargebeurd, dus je steekt er ook nog wat van op.

Storytrail

Storytrail organiseert geen rondleidingen met aaneen geregen ‘saaie feitjes’. De organisatie focust op gidsen (die eigenlijk geen gidsen heten, maar vertellers) met persoonlijkheden die als geen ander weten hoe ze jou boeien met een verhaal. Een verhaal dat je door een prachtige stad heen leidt en je de beste en mooiste verhalen vertelt. Verhalen die verklaren hoe jouw stad zo geworden is. En hoe Nederland niet hetzelfde was geweest zonder jouw lokale geschiedenis.

Gelukkig mogen Gorkummers ook genieten van die ervaring. Storytrail Gorinchem mag vertellers Johannes en Hubertus rekenen tot haar welbespraakte vertegenwoordigers.

Over Johannes schrijft Storytrail: “Verteller Johannes neemt je mee door de stad die Hugo de Groot zijn vrijheid schonk. Een stad die trouwens nog veel meer heeft meegemaakt dan alleen die wereldberoemde ontsnapping. Op elke straathoek ligt er wel een fantastisch verhaal op je te wachten.”

Voor jong en oud

De verhalen worden zo verteld dat ze zowel jonge als oude luisteraars kunnen boeien. Een Storytrail in Gorinchem is dus een geschikt uitje voor gezinnen, maar ook voor andere liefhebbers van cultuurhistorie. Of voor liefhebbers van verhalen over Gorinchem in het algemeen.

Boeken

Meewandelen met een Storytrail? Dat kan in Gorinchem elke eerste zondag van de maand tot en met december 2022 (mogelijk met uitzondering van augustus). Ook op zondag 12 juni wordt een wandeling georganiseerd. Kijk voor de precieze momenten op de website.

Stripverhalen

Geïnteresseerd in verhalend leren over Gorinchem? Laatst verscheen een blog over de stripverhalen van de hand van Roel Mulder. Hij is onder andere historicus en striptekenaar. Dit jaar herdenken zijn stripverhalen het Rampjaar 1672 en de rol die Gorinchem daarin speelde.