bedrijf gorkumtv vriendendienst

Vriendendienst voor bedrijven in Gorinchem
De Jut & Jul van GorkumTV

Vriendendienst

Vreselijk nieuws: de kerstconcerten van de Toppers met een “showconcept met immense decors, dansers, gastartiesten, grote liveband en effecten” zijn gecanceld. De Nederlandse popgroep werd tot 2011 versterkt door Gordon, maar sindsdien heeft hij de groep verlaten. De tegenhanger van Goor, Geer, is wél blijven hangen, ondanks hun vele ruzies door de jaren heen. Hè, wat jammer allemaal… maar goed dat we in Gorinchem onze eigen variant van Geer & Goor hebben: onze eigen Jut & Jul, Mandy en Lizet van GorkumTV. Zij maken overigens ook véél minder ruzie. Wat verwacht je anders van een bedrijf in Gorinchem?

Jut & Jul

Mandy en Lizet zijn de vrolijke en enthousiaste persoonlijkheden die in het item Vriendendienst moeiteloos de spotlight claimen. De leuke, gezellige sfeer op de werkvloer bij GorkumTV wordt ongekunsteld in beeld gebracht. Een bonus: de Vrienden van GorkumTV, oftewel eigenaren en medewerkers van bedrijven uit Gorinchem, komen elke aflevering op de proppen om probleempjes die men op de werkvloer van GorkumTV ervaart, op te lossen.

Geen zielloos Tel Sell-kanaal dus, maar entertainment. Mensen aan het lachen maken. Dát is het uitgangspunt van Vriendendienst.

Spekjes gooien

Het slot van aflevering 1, “Lekkere trek”, geeft die ongedwongen sfeer misschien wel het beste weer. Mandy is bij de Sligro geweest en heeft proviand, bestaande uit hartige en zoete snacks, ingeslagen voor het team van GorkumTV. En binnen de categorie zoetigheid vooral héél veel spekjes. De barrage van spekjes die Lizet – en daarna Mandy – aan het einde van de aflevering moet ondergaan, is dan ook een indicatie van de prettige werksfeer. Uit de glinstering in de ogen en oprechte lach van Mandy en Lizet blijkt dat het spekjesbombardement geen acteerwerk meer is.

Kauwgomtapijt

Leroy van GorkumTV, de schrijver van de serie, vertelt me dat aflevering drie, “Ongelukkig tapijt”, toch wel zijn favoriet is. Het betreft de aflevering waarin Mandy vastgeplakt raakt aan kauwgom in het tapijt (na aflevering 1 verbaast het me dat het geen vastgeplakt spekje is) en Leroy zelf op Oscarwaardige wijze met zijn stoel over een stuk loszittend tapijt valt. De voornaamste reden voor zijn voorkeur voor deze aflevering is niet zozeer zijn eigen bijdrage, aldus Leroy, maar de “kleine knipogen” die in de aflevering verwerkt zijn:

“De krekels wanneer Lizet nog nooit van warm water heeft gehoord, maar vooral de ‘blooper’ waarbij Marc Coenraads als een soort wraakstuk van een oude video mij even te kakken zet door te vragen: Wat doet Leroy dan? Dit is wel echt de sfeer die wij ook achter de schermen met onze klanten hebben.”

En waarom was het volgens Marc (van Coenraads Stofferingen, geen bedrijf in Gorinchem maar het nabije Arkel) nodig om Leroy te kakken te zetten? Wat heeft Leroy hem ooit aangedaan? Leroy doet knipogend uit de doeken dat hij Marc voor een video eens in een kerstmannenpak heeft gehesen. Dat grenst aan misdaad.

De toekomst van GorkumTV

GorkumTV hoopt in de toekomst meer soortgelijke items te maken. Menselijke items die een kijkje geven in de dingen die het werk bij en met GorkumTV zo gezellig maken. Geen drama, geen GTST, maar gewoon pret en jolijt, gecombineerd met de professionaliteit van bedrijven in en om Gorinchem. Een menselijke touch. Wie heeft Geer & Goor dan nog nodig?

En… ken je nog een bedrijf in Gorinchem dat graag Vriend van GorkumTV zou worden en óók een probleem voor Mandy en Lizet zou willen oplossen? Neem dan contact met ons op!