Week van de Stenen Winkel in Gorinchem

Week van de Stenen Winkel in Gorinchem

Week van de Stenen Winkel

Stenen winkels in Gorinchem (oftewel fysieke winkels in plaats van webshops) hebben het moeilijk gehad. Natuurlijk vanwege de reductie in winkelverkeer tijdens de lockdowns, maar ze lijden ook onder online shoppen. En dat terwijl de ‘echte’ winkelervaring zo leuk kan zijn.

Daarom is deze week de Week van de Stenen Winkel. Dé korte periode om aan lokale ondernemers te laten zien dat je geeft om de lokale economie, werk- en winkelgelegenheid.

Hoe doe je mee?

De website van de organisatie adviseert. Ga langs bij een stenen winkel – welke winkel dan ook. Koop een extra product. Steun je favoriete lokale winkels via social media: tag ze eens, laat eens een positief berichtje achter op hun kanalen. Gebruik daarbij de hashtag #weekvandestenenwinkel of #koopklein.

Ze zullen je zeer dankbaar zijn! Jij en jouw aandacht, online of offline, zijn ontzettend belangrijk voor lokale winkeliers.

De organisatie geeft ook een aantal redenen waarom je mee zou doen. Zo steun je je lokale omgeving, voorzie je mensen in je buurt van een baan (en zorg je ervoor dat ze die houden), sponsor je lokale activiteiten en last but not least maak je de droom van een ondernemende buurtbewoner waar.

Stenen Winkel Gorinchem: Online Shoppen

Volgens het CBS deed ruim driekwart van de Nederlanders in 2021 online aankopen. Dat pakt niet altijd goed uit, want 56% van de Nederlanders gaf aan klachten te hebben over de online winkelervaring. In 2019 was dat nog 51%. De meeste klachten betreffen een te late levering; op de tweede en derde plaats staan technische problemen bij het bestellen en de levering van verkeerde of beschadigde producten.

Welke winkel in Gorinchem doet mee?

Het bovenstaande kun je doen voor elke winkel naar keuze, maar er zijn ook een paar winkels die uitdrukkelijk ‘meedoen’ met de Week. In Gorinchem zijn dat er een paar. Gastrovino Savourer in winkelcentrum Hoog Dalem doet mee, net als The Art of Hair, De Buurman & De Buurvrouw op de Langendijk.

Ga je deze week (9 mei – 15 mei) langs bij één van deze winkels, dan maak je kans op een speciale actie. Wat dat is, dat bepaalt de winkel zelf. Het kan betekenen dat je een cadeautje krijgt bij aankoop van een product, of je kunt meedoen aan een loterij. Ga eens langs en kom erachter.

Winkels die meedoen met de Week kom je tegen in heel Nederland en België.

Gastrovino Savourer

In een artikel citeerde De Stad Gorinchem de eigenaar van Savourer, Johan. ,,De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is lokaal kopen is voor behoud van de stenen winkel. We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Gorinchem de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Gastrovino Savourer (@gastrovinosavourer)

P.S. Heb je al gehoord dat er onlangs een nieuwe ‘stenen winkel’ in Gorinchem opende? Dat is De Verzamelkramer in de binnenstad van verzamelaar Jelle. Lees daarover meer in deze blog!