werken in gorinchem dichtbij huis

 

Werken in Gorinchem
Zoek je vacatures dichter bij huis!

 

Werk in Gorinchem

Zij die graag zouden werken in het magnifieke Gorinchem, ruilen de bank in de woonkamer in voor de regionale vacaturebank. De vacaturebank van GorkumTV, bijvoorbeeld, heeft recente en diverse vacatures in Gorinchem in de aanbieding, met lokaal gesitueerde werkgevers. Ideaal, dus, voor als je werk dichtbij huis zoekt. En het zou begrijpelijk zijn het dichtbij huis te zoeken, want daar is tegenwoordig een scala aan voordelen aan verbonden.

Lokaal & amicaal

Denk aan weinig reistijd, veel tijd kunnen doorbrengen met je familie en vrienden (dus ’s avonds meer tijd voor een biertje in ‘t Uyltje), geen verkeerfrustraties over die snelweg die in de spits weer zit dichtgemetseld, je komt minder vaak te laat, leert je eigen woonomgeving beter kennen, én – als je het belangrijk vindt – het is ook nog eens beter voor het milieu.

Wie niet werkt, zal niet eten… maar je hebt niet van alles kaas gegeten. Wat als je voor jou geschikt werk, ondanks het doorspitten van vele lokale vacatures, simpelweg niet dichtbij kunt vinden? Toegegeven: hoe groter de zoekradius, des te groter de pool met beschikbare banen en des te groter de kans dat er iets tussen zit waarvoor jij geknipt bent. Daarnaast is de carrièreladder bij lokale bedrijven misschien wat korter. Zó hoog kunnen de ambitieuzen onder ons soms dus niet klimmen. Maar als je prima betaald krijgt en het naar je zin hebt, is dat ook wat waard.

Choices, choices…

Dus wat te kiezen? Het algemene tekort aan werknemers, onder andere aan verkopers, hoveniers en receptionisten, maakt dat er keuze genoeg is. Maar werkzoekers gaan niet alleen meer op zoek naar werk, aldus de NOS, maar naar zinvol werk. Vacatures worden kritisch gescreend. Geen Sisyfus-, maar titanenarbeid. Het probleem is: werk dat soms misschien zinloos voelt, hoeft absoluut niet zinloos te zijn.

Ver weg & vervelend

Heb je echter al het gevoel dat je werk zinloos is, dan is het extra vervelend als je óók nog tegen andere problemen aanloopt. En problemen op de werkvloer zijn er tegenwoordig genoeg. Spit betrekkelijk recente artikelen uit het NOS-archief eens door en je leest: Bezorgers krijgen hun eigen fooi niet (volledig) uitbetaald, werkgevers hebben moeite veilige werkomgevingen te creëren zonder zich schuldig te maken aan vaccinatiedwang, men krijgt te maken met gezondheidsrisico’s en daaraan verbonden schadevergoedingen, werksferen raken besmet met een machocultuur, servicemedewerkers staken en leggen het werkverkeer plat en de post-corona file zorgt voor nationale verkeersverstoppingen.

Het valt toch op: veel van deze problemen doen zich voor bij grote, ‘zielloze’ bedrijven, én wanneer je lange reistijden maakt. Kies je ervoor om in Gorinchem te werken, dan omzeil je ze. Je werkervaring zal ook dan echt niet probleemloos zijn, maar degene die als eerste een volledig probleemloze vacature vindt, verdient de Nobelprijs voor de Vrede.

 

Werk van de toekomst: werk thuis

Daarentegen hebben recente ontwikkelingen, met name onder invloed van het coronavirus, een handjevol positieve consequenties voor thuiswerkers. Zij mogen vanaf 2022 genieten van belastingvrije thuiswerkvergoedingen van twee euro per dag. Dat komt neer op een jaarlijkse vijfhonderd euro netto voor een fulltime thuiswerker, aldus NOS. Daarnaast kwam in september aan het licht dat de A27 niet verbreed hoeft te worden als meer mensen thuis of lokaal gaan werken, omdat de snelweg dan minder verkeer hoeft te lijden.

Redenen genoeg, dus, om het tegenwoordig wat dichter bij huis te zoeken. Werk voelt misschien zinvoller aan als je het oppakt voor je lokale omgeving en niet voor ‘een land hier ver, ver vandaan’. Je omzeilt er bovendien veel actuele arbeidsproblemen mee. En de maatschappij wordt de laatste tijd steeds meer ingericht op thuiswerkers en lokale werkers. Als de wereld een bepaalde kant op vliegt, is het wijs om je vleugels uit te slaan en met de wind mee te deinen.

Ben je werkzoekende (of zou je dat best wel willen worden), neem dan eens een kijkje naar vacatures in Gorinchem. Althans, dat is mijn advies. Een goed begin is het halve werk.