winterfestijn gorinchem ijsbaan grote markt

Geen Winterfestijn in Gorinchem
Kerstactiviteiten & Vakantiedagen

Geen Winterfestijn

It giet oan! … Oh nee, toch niet.

Leek het er nog lange tijd op dat het Winterfestijn in Gorinchem wél weer door mocht gaan, werd er midden november toch nog roet in het eten gegooid. Onder de warme kerstverlichting schaatsen rondom de fontein, daarna gezellig een kopje chocomel drinken en wadend door een dik pak sneeuw (fingers crossed) naar je warme huis… het was zo mooi geweest.

Kerstactiviteiten

Ben je niet zo’n held(in) op het ijs, dan zijn er genoeg andere activiteiten om je kerstperiode mee te vullen. Zin om lekker tussen de reformatorische zeventigers symbolisch te bloemschikken? Was je op 11 en 12 december niet weg te slaan bij de Kerst Winnershow met je trouwe, afgetrainde viervoeter? Of maak je je nog klaar voor de laatste auditierondes voor de musical Zorro, die 8 december begonnen en nog tot morgen doorlopen?

Op de 16e speelt Elske DeWall (o.a. schrijfster van de track van Moordvrouw) in de Sommer Music Store. Die heb je altijd al eens willen zien spelen. En vast en zeker maak je gebruik van de extra koopzondag die er nog aan zit te komen op de 19e. En heb je nog trek in een vleugje cultuur, dan wordt speciaal voor jou op 18 en 19 december een unieke voorstelling van Oliver Twist opgevoerd in Theater de Peeriscoop.

2021: Een werkgeversjaar…

2021 was grotendeels geen hardcore coronajaar meer, maar wel een werkgeversjaar. Waarom? Omdat Kerst én Oud & Nieuw beide in een weekend vallen. Wil je dus een week vrij met kerst, dan zul je vijf vrije dagen moeten opnemen. Normaliter zijn dat er minder, omdat een paar dagen tóch al vakantiedagen zouden zijn. Weer een wreed jaar, dus. It’s the hard-knock life for us.

2023: Een werknemersjaar!

In 2023 zal de werknemer zich wreken. Dat wordt volgens nu.nl een heus werknemersjaar, vooral voor mensen die parttime werken en op vrijdag vrij zijn, want die hoeven aan het einde van dat jaar slechts twee dagen vrij te nemen om tien vrije dagen op rij te hebben.

Het is sowieso geen wedstrijd, schrijft nu.nl, want over een periode van tien jaar strijkt het zich allemaal glad en balanceren de jaren elkaar, wat vrije dagen betreft. Ja, ja. Daar hebben we dit jaar niets aan. Wij willen instant gratification. Anders bestonden Thuisbezorgd en Bol niet.

Keep calm & bloemschik on

Maar deze kerst mogen er even geen zorgen zijn over vrije dagen-touwtrekkerij tussen werkgever en werknemer. Deze kerst bloemschikken we symbolisch of spelen we in een musical. De klachten en zorgen stellen we even uit tot 2022. Dat is op zichzelf al uitdaging genoeg, lijkt me zo.

Bekijk hieronder een impressie van het fantastische Winterfestijn in Gorinchem in 2019! Ik heb goede hoop voor volgend jaar.