Winterplanten Gorinchem

Winterplanten Gorinchem

Haal een stukje natuur in huis, maar zeker ook een beetje gezelligheid; winterplanten in Gorinchem. Wij gingen langs bij Tuincentrum Ranzijn, op zoek naar mooie planten die de winter kunnen doorkomen.

Natuur in je woonkamer

De blaadjes vallen langzaam van de bomen, takken worden kaal. Je lievelingsbloemetjes zijn waarschijnlijk uitgebloeid en je tuin begint kleur te verliezen. In de winter zijn veel bomen, struiken en planten in rust. Zelf zit je waarschijnlijk meer binnen, maar wees gerust; met deze winterplanten in Gorinchem kun je de natuur binnenshuis brengen.

De top 5 van Ranzijn

“Volgende maand vieren we kerst. Planten met de kleuren rood en wit doen het nu erg goed”, vertelt verkoopmedewerker Anneke Streep. We lopen een rondje door tuincentrum Ranzijn en zijn omringd door prachtige planten en bloemen. Groot, klein, rood, groen; genoeg om uit te kiezen. Anneke wijst vijf winterplanten die volgens haar ook helemaal bij de kerstmaand passen. Ben jij op zoek naar hippe winterplanten in Gorinchem? Lees gauw verder.

1. Azalea

De Azalea winterplant kun je in verschillende kleuren scoren. Vind je planten leuk, maar vergeet je ze weleens water te geven? Oeps. De Azalea is een plant die weinig aandacht vraagt, ideaal toch?! De plant past zich aan de temperatuur aan, zo overleefd de plant de koude wintermaanden. Heb je een keer de verwarming hoog staan? Ook dat is geen probleem.

Azalea bloem

Azalea winterplant

2. Het verhaal van de kerststerplant

Ken jij het verhaal van de kerstster planten? Deze mooie winterplanten vind je in Gorinchem, maar het verhaal komt uit Mexico. Er was daar ooit een wanhopig kindje dat te arm was om een cadeautje te kopen voor het kindje Jezus. Mensen uit de buurt lieten allemaal iets achter bij het altaar; speelgoed, fruitmanden, kleding… iedereen gaf iets. Het kindje kon niks geven en besloot toen om een boeket te maken van onkruid. Het gaat immers om het liefdevolle gebaar, dacht het kindje. Toen het kindje naar het altaar liep begon het onkruid te bloeien, er groeiden prachtige rode bloemen; de kerstster.

Kerstster

Kerstster winterplant

3. Orchidee

Heb je een spijkerjasje in je kledingkast hangen? Misschien al wel jaren lang? Dat komt waarschijnlijk omdat dit kledingitem tijdloos is. Je kunt er jaren plezier van hebben, net als van een Orchidee plant. Oke, misschien geen jaren, maar wel een hele poos. “Deze plant blijft populair”, vertelt verkoopmedewerker Anneke. De orchidee staat het liefst op de meest lichte plek in huis, maar houd de plant wel uit de zon. Een raam op het noorden, oosten of westen is perfect!

Orchidee winterplant

Orchidee winterplant

4. Cyclamen

Deze winterplant heeft talloze tinten; wit, lila, roze, paars of rood. Staat je vensterbank al vol met planten? De Cyclaam kun je ook kwijt op een plekje waar geen zonlicht schijnt. Het zijn oorspronkelijk bosplantjes, normaal staan ze in de schaduw onder bomen of struiken.

Cyclamen

Cyclaam winterplant

5. Ardisia Crenata

De Ardisia Crenata is een echte eyecatcher door de rode bessen die in trossen aan de plant hangen. De warme rode kleur geeft het ultieme kerstgevoel. Wanneer je de Ardisia Crenata vochtig houdt, door regelmatig te sproeien, zul je er lang plezier van hebben.

Ardisia Crenata

Ardisia Crenata winterplant

Genieten van de kerstsfeer

Wanneer je geen kleine kinderen in huis hebt, die het sinterklaasfeest nog moeten vieren, zullen je handen nu misschien wel jeuken. Kun je niet wachten om de kerstboom alvast op te zetten? Of heb je deze prachtboom al staan? Een ding is zeker; de kerstsfeer is bijzonder en gezellig. Voor velen kan het thuis niet vroeg genoeg versierd zijn. Met deze winterplanten in Gorinchem fleur je ook de rest van je woonkamer op.